Products & Solutions

Samen voor uw elektromagnetische klep

Aan een grote reeks klantenvereisten voldoen

HARTING Automotive ontwikkelt en fabriceert elektromagnetische actuatoren uitsluitend op bestelling – individueel om aan uw vereisten te voldoen. U definieert wat onze elektromagnetische systemen moeten doen en u specificeert de randvoorwaarden. Er wordt rekening gehouden met talloze vereisten. Uw beschikbare installatieruimte, de vereiste omgevingstemperatuur, bedrijfsspanning, bedrijfscyclus, verbindingstype en vele andere criteria zijn allemaal factoren die zijn opgenomen in het design van de componenten.

Onze verkoopafdeling neemt uw aanvraag voor informatie aan, verzamelt alle noodzakelijke gegevens in overleg met u en geeft de gebundelde informatie door aan onze specialistische afdelingen. Samen met u bespreken wij wijzigen, verstellingen en optimalisaties en werken deze uit.

Overtuigende ontwikkelingsprestaties

Gewapend met uw vereisten en informatie beginnen onze specialisten op de ontwikkelingsafdeling met het ontwerpen van het elektromagnetische klepsysteem   op basis van FEM-berekeningen en simulaties. Wanneer de elektromagnetische kleppen worden gebouwd, wordt er rekening gehouden met de maat, armatuurbeweging, bedrijfscyclus, houdkracht, type contact en vele andere aanvullende factoren. Het basisschema van het elektromagnetische klepsysteem wordt doorgegeven aan de constructieafdeling, waar alle afzonderlijke onderdelen worden gedetailleerd en de assemblage wordt uitgewerkt.

Tijdens dit ontwikkelingsproces blijven wij u erbij betrekken. Dit verzekert dat onze elektromagnetische kleppen perfect zijn afgestemd op de daaropvolgende toepassingen en dat ze van begin af aan soepel en probleemloos werken.

Uitgebreide constructie van prototypen

HARTING Automotive beheerst het ABC van prototypen – en in dit geval dient dat letterlijk te worden opgevat. Onze prototypewerkplaats in Espelkamp is uitstekend toegerust om A-, B- en C-monsters te produceren om het creatieproces van uw elektromagnetische klep volledig te ondersteunen.

In de eerste stap worden de eerste functionele monsters (A-monsters) gebouwd om de simulatieresultaten te valideren en de functionaliteit van de componenten te testen. In de volgende fase (B-monster) werken wij nauw samen met leveranciers die prototype hulpmiddelen bouwen, voor alle hulpmiddelgerelateerde, afzonderlijke onderdelen. Gestempelde, gebogen en gedraaide onderdelen kunnen wij in ons eigen bedrijf fabriceren. De capaciteiten voor de standaardproductie van de componenten die wij hebben ontworpen, wordt gecontroleerd met gebruik van de B-monsters. Na acceptatie worden de standaard hulpmiddelen in bedrijf gesteld en wordt de volledige productielijn opgezet in Espelkamp om de C-monsters te produceren. Dit is de laatste stap vóór de standaardproductie op de definitieve productielocatie.

 

Grote reeks laboratoriumtests

HARTING Automotive heeft zijn eigen laboratorium voor elektromagnetische kleppen in Espelkamp, waar de magnetische functies van de nieuwe systemen worden gecontroleerd en gemeten. Dit omvat krachtverplaatsing, 3D-metingen en omgevingssimulaties in klimaatkamers. Het nabijgelegen, ultramoderne HARTING Quality and Technology Centre (HQT) biedt nog meer testopties. In het centrum kunnen wij de functionaliteit van de producten tijdens hun werking onderwerpen aan zoutnevel-, stoomjet- en trillingstests.

De laboratoriumtests worden parallel uitgevoerd met de verschillende prototypefasen. Als onderdeel van het kwalificatieproces bevestigen wij dat het huidige design van het prototypeonderdeel voldoet aan de vereisten van de klant. Er worden verstellingen en optimalisaties uitgevoerd, wanneer nodig. Alleen dan worden de onderdelen in standaardproductie genomen.

Klantgericht projectmanagement

Een sleutelfactor bij het succes van projectwerk bij HARTING Automotive is het klantspecifieke projectmanagement in alle stadia. Vanaf het moment dat de order is geplaatst tot aan het einde van het project houden klanten een contactpersoon op de verkoopafdeling van HARTING Automotive, die het volledige project continu begeleidt. Deze contactpersoon garandeert het ambachtelijke werk van hoge kwaliteit, totdat het product in standaardproductie wordt genomen. De projectmanager coördineert alle taken met onze specialistische afdelingen evenals de contacten met de klanten om een functionerend en efficiënt geheel te verzekeren.

Ons projectmanagement pluist alle relevante factoren uit – nooit geïsoleerd, maar altijd gecoördineerd met alle andere factoren. Ongeacht of het gaat om ontwikkelingswerk, prototypering of laboratoriumtests – u kunt er zeker van zijn dat wij een hoge kwaliteit aanhouden en deadlines nakomen.

Gerenommeerde expertise in fabricage

Na de succesvolle productkwalificatie en nadat de klant de standaard heeft goedgekeurd, worden de nieuwe elektromagnetische klepsystemen overgedragen voor standaardproductie aan onze Roemeense fabrieken in Sibio en Agnita. Onze Roemeense fabrieken behoren nu tot de grootste buitenlandse productielocaties van de HARTING Group.

De elektromagnetische actuatoren worden gefabriceerd in de assemblagehallen. Deze hallen zijn uitgerust met geavanceerde machines, systemen en gereedschappen. Daarna worden de actuatoren aan klanten wereldwijd geleverd. Onze Roemeense fabrieken zijn uitgerust met technologie met hoge prestaties, zoals volautomatische krimpmachines en ultrasoon lassystemen. Ze hebben uitgebreide fabricage-ervaring in spoelen wikkelen, snijden, krimpen en kabels aansluiten, evenals in lassen, ingieten en afgieten.

Wilt u meer te weten komen?