Elektromobiliteit

Mobiele werkmachines opladen

Productie- en logistieke processen die soepel en zeer efficiënt verlopen: dit wordt steeds belangrijker; met name in tijden van individualisering. Wanneer er met enkele stuks-batches wordt gewerkt, dienen productie en logistiek te veranderen, en zich daaraan aan te passen om aan de vereisten te voldoen. Het optimaliseren van de eigen goederenstroom is één van de vele aspecten, waar het hier over gaat.

Slimme technologieën voor slimme fabrieken

AGV's (Automatisch Geleide Voertuigen), inclusief autonome vorkheftrucks of andere zelfrijdende units, zijn niet langer een droom van de toekomst maar al een realiteit in vele bedrijven. Deze AGV's dragen bij aan een efficiënte productie en zorgen voor het volledig automatisch transport en de tijdige levering van componenten. Ze zorgen ook voor een flexibele intralogistieke goederenstroom.

Zelfs als de goederenstroom in de productie en intralogistiek in toenemende mate wordt geautomatiseerd, blijft de klassiek bemande vorkheftruck voorlopig een dominante rol spelen in het goederentransport en de afhandeling. Dit geldt met name voor elektrische vorkheftrucks, omdat deze een hoge efficiëntie weten te combineren met milieuvriendelijkheid, dankzij hun werking die slechts een laag geluidsniveau produceert en nul emissie.

HARTING Automotive – de aandrijver voor intelligente laadsystemen

Ongeacht of het een AGV of een elektrische vorkheftruck is, moeten beide regelmatig worden opgeladen. Dit is de enige manier om tijdige leveringen te garanderen en optimaal gebruik te maken van de machines. HARTING Automotive biedt ook laadoplossingen voor mobiele werkmachines – en verbetert continu de ontwikkeling van intelligente oplaadsystemen voor dergelijke machines. 

Wilt u de variëteit van onze producten verkennen?