Elektromobiliteit

Openbaar opladen

Er zijn verschillende factoren die cruciaal zijn voor de acceptatie en het succes van elektrische voertuigen: naast het aantal laadstations en een uitgebreide laadinfrastructuur in commerciële en openbare ruimten is een laadtechnologie zeer belangrijk, die gebruiksvriendelijk is en geld bespaart tijdens het opladen.

Er bestaan verschillende standaarden naast elkaar

Vergelijkbaar met de situatie op benzinestations met verschillende typen brandstof, bestaan er verschillende verbindingsstandaarden voor laadstations naast elkaar. Sommige voorbeelden zijn de gecombineerde laadsystemen (GLS) met type 1- (Combo 1) of type 2- (Combo 2) connectoren, het CHAdeMO-laadsysteem of andere standaarden, zoals de GB/T-standaard in China.

Lange laadtijden ontmoedigen veel eigenaren van auto's om de overstap te maken naar elektrische voertuigen. Een snelle laadtechnologie die gebruikmaakt van de DC-laadconnector (Combo), zorgt ervoor dat voertuigen binnen een paar minuten in plaats van een paar uur van voldoende energie worden voorzien. Bijna alle nieuwe concepten voor elektrische auto's van de grote OEM's vertrouwen op krachtig snelladen als aanvulling op hun conventionele laadtechnologie. Dit zorgt voor een betere acceptatie onder automobilisten en geeft elektrische mobiliteit een krachtige boost.

Grote diversiteit van laadapparatuur

Het productassortiment van HARTING Automotive bevat de Europese Combo Type 2 DC-laadinterfacestandaard voor snel DC-laden met een laadcapaciteit van 200 kW. Deze producten beschikken over de toelatingen en certificaten die relevant zijn voor alle specifieke marktsectoren en wettelijke vereisten wereldwijd. Voor de laadkabels is connector type 1 voor AC (ontwikkeld voor de VS, Japan en Zuid-Korea) gecertificeerd overeenkomstig UL, CE en JET/PSE; connector type 2 voor de Europese markt voldoet aan UL/VDE. De Chinese GB-connector van HARTING voldoet aan de CQC-standaard van de Chinese autoriteit voor standaardisatie (Kwaliteitscertificeringscentrum China).

Wilt u de variëteit van onze producten verkennen?