Adatvédelmi irányelvek (HU)

Felelős kapcsolattartó 

Az oldal és az online shop használata során gyűjtött adatok feldolgozását végző adatkezelő: 
HARTING Magyarország Kft. 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.
Telefon: +36 1 205 3464; e-mail: [email protected] 

Kapcsolattartónk: 
Vincellér Valentin, HARTING Magyarország Kft. 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.
Telefon: +36 1 205 3464; e-mail: [email protected]
 

Személyes adatok tárolása és feldolgozása 

Amikor a felhasználó meglátogatja valamelyik weboldalunk egyik oldalát, illetve megnyit egy fájlt, a rendszer a tevékenységére vonatkozó adatokat minden alkalommal név nélkül menti a szerverünk vagy a szolgáltatóink szervereinek naplófájljában. Ez a folyamat azonnal és automatikusan törli az adatban szereplő személyre vonatkozó hivatkozásokat. 

Az egyes adatkészletek alapvető tartalma a következő: 

  • a fájlt lekérő oldal 

  • a fájl neve 

  • a lekérés dátuma és ideje 

  • a lekérést kezdeményező számítógép IP-címe 

  • a továbbított adat mennyisége 

  • a hozzáférés állapota (fájl továbbítva, fájl nem található stb.) 

  • a használt webböngésző típusának leírása 

Az anonimizált és mentett adatokat kizárólag statisztikai célokra dolgozzuk fel. 

Ha valamelyik weboldalunkon lehetőség van a személyes vagy üzleti adatok (e-mail-címek, nevek, címek) megadására, ez az adatmegadási lehetőség a felhasználónak minden esetben kifejezetten önkéntes. A megadott adatokat kizárólag a kívánt célra használjuk. Az adatok feldolgozását szigorúan a törvényi rendelkezéseknek megfelelően végezzük. A kötelező adatokat egyértelműen jelöljük. 

Kizárólag az üzleti céljaink megvalósításához tároljuk és dolgozzuk fel a személyes adatait. Az adatokat bizalmasan kezeljük, azokat nyomós indok nélkül nem bocsátjuk harmadik felek rendelkezésére. 

A weboldalunk használatával kapcsolatos adatokat kizárólag az adott felhasználó előzetes hozzájárulásával rendeljük hozzá a felhasználóhoz (lásd alább). 

Szolgáltatóként harmadik felet bízunk meg az adatok feldolgozásával, beleértve a személyes adatok üzleti célú feldolgozását is. Ezek a harmadik felek biztosítják a felhőszolgáltatást, az aktív elemzést és a webelemzést. A következő szöveg részletesen bemutatja ezeket a szolgáltatókat. 

Igény esetén bármikor kérhet tájékoztatást az Önről tárolt személyes adatok típusáról és köréről. Továbbá a törvényi rendelkezéseknek megfelelően jogában áll a személyes adatait helyesbíteni, blokkolni és törölni

Az Általános Adatvédelmi Rendelet ("GDPR") szerinti adatvédelmi tájékoztató 

A következő linkek további lehetőséget biztosítanak az általunk az EU Általános Adatvédelmi Rendeletének 13. és 14. cikkelye alapján gyűjtött személyes adatokra vonatkozó tájékoztató elérésére: 


Nyomkövető mechanizmusok 

A nyomkövető mechanizmusok célja lehetővé tenni a weboldal üzemeltetőjének, hogy a hatékonyságuk szempontjából nyomon kövesse – és bizonyos esetekben kontrollálja – az online marketing intézkedéseket. A „nyomkövetés” szinonimájaként gyakran használják a „webellenőrzés", a „webelemzés” és a „forgalomelemzés” fogalmakat. A nyomkövetés magában foglalja a weboldal és az általa alkalmazott online marketing intézkedések sikerességének felügyeletét, kontrollját és a hatékonyság elemzését. 

A nyomkövetés céljára használt intézkedések általában azt vizsgálják, hogy honnan érkeztek a felhasználók, hogyan viselkednek és milyen tevékenységet folytatnak a platformon, illetve bizonyos esetekben azt is, hogy mit csinálnak az oldal elhagyása után. A nyomkövetésre alapvetően két különböző eljárás használható. 
Nyomkövető mechanizmusokat használunk, hogy mérjük és elemezzük az eléréseket és személyre szabjuk a webes tartalmat. Ha Ön regisztrált felhasználó és be is jelentkezett, ebben az esetben a nyomkövető mechanizmusokat profilozási célokra is felhasználjuk. 

Az elérés mérése és elemzése 

Az elérés mérése és elemzése (valamint a kattintások, az adatforgalom, a forgalom, a web elemzése és ellenőrzése stb.) magában foglalja a weboldal látogatójának viselkedésével kapcsolatos adatok gyűjtését és értékelését. Az elemző mechanizmus jellemzően azt vizsgálja, hogy honnan érkeztek a látogatók, a weboldal melyik részét és milyen gyakran látogatják, valamint hogy az egyes aloldalakon és kategóriákon milyen hosszú ideig tartózkodnak, illetve azokat mennyi ideig nézik. Elsősorban a weboldal optimalizálását, valamint a különleges célok minél hatékonyabb elérését szolgálja (pl. az oldallátogatások számának, az adott felhasználó látogatása gyakoriságának, valamint a hírlevél-előfizetések számának növelését). Alapszinten a webelemzések során megkülönböztethetők az oldal hatékonyságát folyamatosan mérő eljárások és módszerek, amelyek megmutatják a weboldal gyenge pontjait, illetve meghatározzák ezek javítási lehetőségeit. 

Harmadik fél szolgáltatásai és sütijei 

Ezen a weboldalon sütiket használunk, amelyeket készüléke tárol a weboldal használatakor. A sütik olyan kis szövegfájlok, amelyeket a használt böngészőhöz rendelve a merevlemeze tárol. Ezek a sütik információt küldenek a weboldalunk használatával kapcsolatban a sütiket elhelyező feldolgozó egység számára. Ez lehetünk mi, mint a weboldal kezelői, de lehetnek harmadik felek is. A sütik nem futtatnak programokat, és nem képesek vírusokat juttatni a számítógépére.  

A sütik használatával könnyebben navigálhat a weboldalon, illetve rendkívül felhasználóbarát kezelést biztosítanak. Ugyanakkor a sütik segítenek azonosítani a weboldalunk különösen népszerű részeit is. Velük adatokat gyűjthetünk egy adott időszakról, illetve azonosíthatjuk a látogató számítógépét. Állandó sütiket használunk, hogy javítsuk a felhasználói útmutatást, és személyre szabott tartalmakat („állandó sütik”) biztosítsunk. Használunk továbbá úgynevezett ideiglenes sütiket is, amelyek automatikusan törlődnek a böngésző bezárásakor („ideiglenes sütik”).  

A sütik használatának és harmadik fél szolgáltatásainak ellenőrzése: A weboldal működéséhez szükséges sütiket a rendszer automatikusan elhelyezi a weboldal megnyitásakor. Egyéb sütik és funkciók nem szükségesek a használathoz, így azokat a weboldal üzemeltetője és bármilyen harmadik fél csak az Ön hozzájárulása után helyezheti el. Éppen ezért a weboldal megnyitásakor egy üzenet annak kiválasztására kéri, hogy mely sütik és funkciók engedélyezhetők. Ezt a választást ezután egy süti tárolja mindaddig, amíg nem törli az adott sütit vagy funkciót a készülékéről.  

A weboldalunk sütibeállításaiban további információt találhat az adott sütikkel kapcsolatban. Ott bármikor módosíthatja az engedélyezett sütik vagy funkciók kiválasztását a sütik jóváhagyását tartalmazó felhasználói útmutató alapján. 

Általában elmondható, hogy böngészője beállításaiban előre beállíthatja a merevlemezén használható sütiket. Ne felejtse el azonban: ha webböngészőjében teljesen letiltja a sütik használatát, weboldalunk bizonyos funkcióit nem vagy csak korlátozottan fogja tudni használni. 

Weboldalunkon a következő sütikategóriákat használjuk: 

Alapvető sütik: Ezek a sütik szükségesek ahhoz, hogy a weboldalon mozoghasson, és különösen a biztonsági okokból fontos funkciókat használhasson. Ezek garantálják a weboldal stabilitását, biztonságos bejelentkezést kínálnak, tárolják pl. a rendelése folyamatát, a bejelentkezési adatait és a bevásárlókosarát. De ugyanígy menti a nyelvi beállításait is. 

Funkcionális sütik: Ezeket használják a kért szolgáltatások biztosítására, például ha videót szeretne nézni. A funkcionális sütiket használják a weboldal beállításainak megőrzésére (pl. hely). Ezek a sütik nem képesek nyomon követni a más weboldalakon végzett böngészését, illetve hogy a weboldalunkon kívül még merre szörfözött az interneten. E sütik nélkül nem tudunk biztosítani bizonyos kért szolgáltatásokat. Az ezen sütik által gyűjtött valamennyi adat anonim, és azokat kizárólag a weboldal működésének és szolgáltatásának javítására használjuk. 

Statisztikai sütik: Kínálatunk és weboldalunk további javításához statisztikai és elemzési célból anonim adatokat gyűjtünk. E sütik segítségével például meghatározhatjuk a látogatók számát és a weboldalunk egyes oldalainak hatását, illetve optimalizálhatjuk a tartalmunkat. Weboldalunkon továbbá olyan sütiket is használunk, amelyek segítségével elemezhetjük a felhasználóink böngészési szokásait. Az analitikai sütik segítik a weboldal elemzését, és így képesek vagyunk mérni és javítani az oldalaink teljesítményét. Az Önnel kapcsolatban ilyen módon összegyűjtött adatokat technikai intézkedésekkel álnevesítjük, és ettől kezdve sehogy nem kapcsolhatók Önhöz. Az adatokat nem tároljuk együtt a többi személyes adatával. 

Megszemélyesítő sütik: A megszemélyesítő sütiket arra használjuk, hogy felismerjük Önt, amikor újból meglátogatja a weboldalunkat, és így tudjuk személyre szabni a tartalmat és menteni a beállításait. Ezeket a sütiket használjuk az érdeklődésének megfelelő, személyre szabott tartalom megjelenítésére. Használunk továbbá újra megjelenítő és újra reklámozó sütiket is, amelyek az adott reklámhálózaton belül érzékelt egyedi böngészi szokásai alapján az Ön számára releváns hirdetéseket jelenítenek meg. Ezeken az oldalakon olyan tartalmú hirdetéseket láthat, amelyeket más oldalakon korábban már megtekintett 

Hírlevél és ClickDimensions 

Az e-mailes hírlevélre való feliratkozás részeként szükségünk van arra az e-mail-címére, amelyre a hírlevelet küldhetjük. Minden más adat megadása önkéntes, és azokat arra használjuk, hogy személyes érdeklődésére szabott hírlevelet küldjük, és tisztázzuk az e-mail-címével kapcsolatos kéréseket. 

A hírlevél megküldéséhez érvényes e-mail-cím, az ország és a nyelv szükséges. A hírlevélre való feliratkozáshoz használt IP-címet, valamint a feliratkozás dátumát és idejét szintén tároljuk. Ezekre az adatokra bizonyítékként van szükségünk arra az esetre, ha felmerül a visszaélés gyanúja, illetve ha a hírlevélhez megadott e-mail-cím nem az adott felhasználóhoz tartozik. „Kettős feliratkozási” eljárást biztosítunk, hogy még tovább védjük az e-mail-címeket attól, hogy harmadik fél jogosulatlanul regisztrálja azokat az előfizetői listánkon. Ennek során a regisztrációt követően a megadott e-mail-címre küldünk egy visszaigazoló e-mailt. Csak abban az esetben kapja meg a megrendelt hírlevelet, ha rákattint az ebben az e-mailben küldött linkre. A folyamat részeként a rendszer naplózza a feliratkozást a hírlevélre, a visszaigazolás kiküldését és a regisztráció megerősítésének beérkezését. 

Szeretnénk felhívni a figyelmét arra a tényre, hogy a hírlevelek kiküldésekor értékeljük a felhasználói szokásait. Ehhez a ClickDimensions (LLC 5901 Peachtree Dunwoody Road, NE Suite B500 Atlanta, GA 30328) nyomkövető funkcióját használjuk. A kiküldött e-mailek tartalmaznak úgynevezett webjelzőket vagy nyomkövető pixeleket, amelyek a weboldalunk által tárolt egypixeles képfájlok. Ezekhez az értékelésekhez kombináljuk az összegyűjtött adatokat, valamint az e-mail-címét és egyéni azonosítóját tartalmazó webjelzőket. A hírlevélben kapott linkek szintén tartalmazzák ezt az azonosítót. Az így összegyűjtött adatokat használjuk a felhasználói profil létrehozására, amely alapján az egyéni érdeklődési körének megfelelő hírlevelet állíthatunk össze. A folyamat során rögzítjük, hogy mikor olvasta a hírlevelünket, melyik linkre kattintott, és ebből megpróbáljuk felmérni a személyes érdeklődését. Majd ezeket az adatokat kombináljuk a weboldalunkon végzett tevékenységeivel. 

Az adatokat Microsoft Azure Services (Microsoft Ireland Operations, Sandyford Business Estate, Dublin 18, Ireland), MS Dynamics vagy Power BI formában tárolja. Adatait az EU területén kívül található szervereken nem tároljuk. 

Webjelzőkkel vagy nyomkövető pixelekkel nem lehet nyomon követni, ha levelezőprogramjában alapbeállításként letiltotta a képek megjelenítését. Ebben az esetben a hírlevél nem fog teljes egészében megjelenni, és nem fogja tudni használni az összes funkcióját. Ha a képeket kézzel megjeleníti, a fenti nyomkövetés is megtörténik. A weboldalunkon a sütibeállításokkal kapcsolatban további információt olvashat a használt különleges sütikről és technológiákról.  

 

myHARTING 

Ha szeretne a myHARTING felhasználója lenni, a regisztrációban adja meg az e-mail-címét (felhasználónevét), az Ön által választott jelszót, a vállalat nevét, a vállalat címét, az országot, a nyelvet, a vezetéknevét és a megszólítását – egyéb adat megadása nem kötelező, de bármilyen további információt megadhat. A regisztrációhoz az úgynevezett dupla jóváhagyási eljárást használjuk, azaz a regisztrációja csak akkor fejeződik be, ha az Önnek küldött visszaigazoló e-mailben található linkre kattintva megerősíti azt. Ha 24 órán belül nem kapjuk meg a megerősítését, regisztrációja automatikusan törlődik adatbázisunkból. A fent meghatározott adatok megadása kötelező, az összes többi önkéntesen adható meg a portálunkon keresztül. 

A myHARTING használata során tároljuk azokat az adatokat, amelyeket azért kérünk, hogy biztosítsuk Önnek a szolgáltatást mindaddig, amíg a GDPR 6. cikk 1. bekezdés f. pontja szerint nem szünteti meg a hozzáférését. Önként megadott adatait is tároljuk mindaddig, amíg használja a myHARTING alkalmazást. Adatait megtekintheti a védett ügyfélterületen, és igény esetén kérheti azok módosítását vagy törlését. A törvényi alapot a GDPR 6. cikk. 1. bek. a. pontja biztosítja. 

A kapcsolatot TLS technológiával titkosítjuk, hogy megóvjuk személyes adatait a jogtalan hozzáférésektől. 

Felhasználóalapú és/vagy személyre szabott ajánlatok 

Webes ajánlatainknak a lehető leghasznosabbaknak és legérdekesebbeknek kell lenniük felhasználóink számára. Ezért olyan ajánlatokat és termékajánlásokat küldünk, amelyek a lehető leginkább megfelelnek a felhasználó személyes érdeklődésének (személyre szabott és felhasználóalapú ajánlatok). Az ezekhez szükséges adatok gyűjtéséhez sütiket használunk. 

Felhasználóalapú online hirdetés: A mi weboldalunk és azok a kapcsolt weboldalak, ahonnan a felhasználó származik, gyűjtik és feldolgozzák a látogató felhasználói szokásait. A felhasználó számára ez azért előnyös, mert az így generált hirdetések a személyes érdeklődésüknek megfelelnek, és egészében jóval kevesebb véletlen hirdetés jelenik meg nekik. A felhasználó számítógépe egy sütit tárol, amelynek feladata a felhasználói szokásokkal kapcsolatos adatok gyűjtése. 

A következő cégek eszközeit használjuk, hogy adatokat gyűjtsünk a felhasználóalapú online reklámok és videók megjelenítéséhez: 

  • Google  

  • Facebook 

  • Quora 

  • Twitter 

  • LinkedIn 

  • Bing 

A weboldalunk sütibeállításaiban további információt találhat az adott sütikkel és a harmadik felek szolgáltatásaival kapcsolatban.

Személyre szabott ajánlatok: A személyre szabott ajánlatok az ügyfeleink vásárlási szokásainak elemzésén és érdeklődésén, valamint az adott felhasználónak az elektronikus eszközeink használatán alapul. Ezeket a technológiákat használjuk arra is, hogy felismerjük a visszatérő felhasználókat. 

Egész pontosan a következő adatokat használjuk fel arra, hogy Önnek és a termékeinkkel kapcsolatos érdeklődésének megfelelő hirdetéseket készítsünk: 

  • az ügyfélfiókjában tárolt adatokat, a vásárlás során velünk megosztott adatokat (mesteradatok) 

  • a vásárlására vonatkozó adatokat - aktuálisakat és a jövőbeniket - a HARTING vállalatnál keletkezett (tranzakciós adatokat) és az azokból eredeztetett adatokat (pl. milyen termékeket kedvel vagy konfigurál) 

  • azokat az adatokat, amelyeket automatikusan generál a rendszer, amikor meglátogatja az elektronikus médiáinkat (weboldal vagy alkalmazás, beleértve a távoli készülékeket), ilyen adatok, például, a látogatás dátuma és ideje (használati adatok) valamint az ezekből származtatott adatokat (pl. milyen tartalmat nézett meg és milyen gyakran) 

  • az elektronikus médiáinkban Ön által keresett vagy megtekintett termékeket 

A fenti adatok elemzése és értékelése lehetővé teszi, hogy személyre szabott ajánlatokat és termékajánlásokat készítsünk az egyes felhasználók számára. A személyre szabott ajánlatok megküldhetők postai úton, megjeleníthetők az elektronikus médiáink látogatása során (weboldal vagy alkalmazás), vagy - amennyiben a felhasználó hozzájárulását adta -, megküldhető e-mailben vagy push üzenetben. 

A következő eszközt használjuk, hogy az érdeklődésének megfelelően optimalizáljuk az ajánlatainkat: 

Contentsquare

Feltéve, hogy beleegyezését adja, ez a webhely a Content Square SaaS technológiáit használja. A weboldal látogatóinak viselkedését álnevesített formában gyűjtjük a weboldal sütik segítségével történő használhatóságának optimalizálása érdekében. A süti által generált, a weboldal Ön általi használatára vonatkozó információkat rendszerint a Contentsquare szerverére továbbítják és ott tárolják. Az Ön böngészője által továbbított IP cím nem kerül összevonásra más Contentsquare adatokkal. A Contentsquare garantálja az Ön IP címének lerövidítését, hogy minden adatot névtelenül gyűjtsön.

A Contentsquare a következő sütiket tárolja: _cs_id, a webhely visszatérő felhasználóinak felismerésére (13 hónapig) _cs_s, egy munkamenet süti, amely a webhely látogatásának elején jön létre, és az utolsó oldalmegtekintés után 30 perccel törlődik. A Contentsquare használata az Ön hozzájárulásán alapul (GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja).

A weboldalunk sütibeállításaiban további információt találhat az adott sütikkel és a harmadik felek szolgáltatásaival kapcsolatban.

Az elérés mérésére és elemzésére a Google Analytics szolgáltatásait használjuk 

A Google Analytics segítségével hozzuk létre azokat a név nélküli felhasználói profilokat, amelyek alapján úgy alakíthatjuk ki a weboldalunkat, hogy az megfeleljen a felhasználók igényeinek. A Google sütiket és pixel címkéket használ annak elemzésére, hogy az egyes felhasználók hogyan használják a weboldalunkat. A weboldalunk használatával kapcsolatban, a sütik által generált információkat általában tárolás céljából továbbítjuk a Google valamelyik, Amerikai Egyesült Államokban található szerverére. Habár ezen a weboldalon az IP-anonimizálás funkciója be van kapcsolva, a Google megcsonkítja az IP-címét, mielőtt kiküldi azt az Európai Unió tagállamának, vagy az Európai Gazdasági Területre vonatkozó szerződést aláíró ország területéről. Kizárólag kivételes esetben fordulhat elő, hogy a teljes IP-címét, csonkítás előtt küldje meg a rendszer a Google amerikai szerverének. A Google ezt az információt a nevünkben használja fel arra, hogy elemezze, Ön miként használja a weboldalinkat, jelentést készítsen a weboldal aktivitásáról, valamin, hogy további szolgáltatásokat nyújtson a számunkra a weboldal és az internet használatával kapcsolatban. A böngészője által a Google Analytics tevékenységével összefüggésben elküldött IP-címet nem kombináljuk egyéb Google adatokkal. 

Az adatvédelmi beállításainkban bővebb információt találhat arról, hogy a Google Analytics miként használja a sütiket és ehhez, milyen technológiát alkalmaz. 

Facebook 

A Facebook és az Instagram használatáért közös felügyelőként együttesen felelünk a Facebook Ireland Ltd, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Ireland, [email protected], Fax: +1 650 543 5340 vállalattal a GDPR 26. cikkelye, valamint a Facebook Page Insights melléklet értelmében (https://www.facebook.com/legal/terms/page_controller_addendum). 

A Facebook Ireland Ltd. feldolgozza a (személyes) adatokat a Facebook termékek használata során, vagyis amikor a Facebook vagy Instagram oldalunkat látogatják akár olyan személyek is, akik semmilyen Facebook szolgáltatásra nem regisztráltak. Milyen (személyes) adatok ezek, hogyan és milyen célból, valamint milyen törvényi rendelkezés alapján dolgozzák fel őket, részletesen megtalálható a Facebook minden termékére érvényes adatvédelmi irányelvében (https://help.instagram.com/519522125107875?helpref=page_content). Ugyanitt információt olvashat arról, hogy miként léphet kapcsolatba a Facebookkal, illetve a reklámokkal és a sütikkel stb. kapcsolatos beállításokról. Az adatok továbbíthatók az Európai Unión kívüli országokba. 

Bővebb információt azokkal a sütikkel kapcsolatban, amiket a Facebook helyez el, ha rendelkezik Facebook fiókkal, Facebook termékeket használ (beleértve a weboldalt és az alkalmazásokat), vagy olyan oldalakat és alkalmazásokat látogat meg, amelyek Facebook termékeket használnak (beleértve a „Like” gombot vagy egyéb Facebook technológiákat) a Facebook Sütikre vonatkozó irányelveiben olvashat (https://www.facebook.com/policies/cookies/). Az Önről tárolt adatok kezelésével kapcsolatos információkat itt találja: https://www.facebook.com/policies/cookies/

Amikor meglátogatja a Facebook vagy Instagram oldalunkat, a Facebook rögzíti többek között az IP-címét. A Facebook által a sütik segítségével gyűjtött információkkal együtt a Facebook nekünk, mint a Facebook-oldal üzemeltetőjének statisztikai adatokat is biztosít az adott Facebook-oldal használatáról (úgynevezett oldalbetekintés). Ezek olyan összegyűjtött adatok, amelyek azt mutatják, hogy a felhasználók miként viszonyulnak az oldalhoz. Ezek az oldalbetekintések azokon a személyes adatokon alapulhatnak, amelyeket a Facebook a felhasználókról gyűjt a Facebook-oldalunk vagy a tartalmának megtekintése és használata során. Ezzel kapcsolatban a Facebook bővebb információt biztosít itt: https://www.facebook.com/about/privacy

Az oldalbetekintéseket felhasználhatjuk, hogy név nélkül, de (az adott Facebook-profil alapján) életkor, nem és hely szerint értékeljük az elérést, az oldal megtekintését, a videóposztokon töltött időt, a tevékenységeket (kedvelés, kommentelés, posztok megosztása). Beállításokat végezhetünk az elérések értékeléséhez, illetve szűrőket használhatunk egy adott időtartam, egy adott poszt, valamint a demográfiai megoszlás értékeléséhez (pl. nő, 20–30 év között). Ezek az adatok anonimizáltak, összegyűjtöttek és elvonatkoztatottak. Ezek a beállítások azonban nem teszik lehetővé, hogy következtetéseket vonjunk le az egyes személyekkel kapcsolatban. Az értékelés célja, hogy PR célokból optimálisan tervezzük meg az oldalaink kialakítását. 

Az adatfeldolgozás jogi alapját a GDPR 6. cikkely 1. bek. a. és f. pontja biztosítja. 

Az információ szolgáltatójaként az oldalaink használatával kapcsolatban egyéb adatokat nem gyűjtünk és nem dolgozunk fel. 

A velünk szemben fennálló jogaitól függetlenül panaszt nyújthat be az Ír Adatvédelmi Bizottsághoz (amely a Facebook Ireland Ltd. tevékenységéért felelős) (GDPR 77. cikk). 

Amennyiben kérdése van az adatai védelmével kapcsolatban, kérjük, forduljon az adatvédelmi felelősünkhöz vagy a Facebook Ireland Ltd. vállalathoz: https://www.facebook.com/privacy/explanation

Ügyfél-visszajelzés
Véleménye fontos számunkra!

Annak érdekében, hogy folyamatosan javítsuk a digitális érintkezési pontjainkkal, például weboldalainkkal és digitális ajánlatainkkal kapcsolatos élményét, piackutatási célból felvehetjük Önnel a kapcsolatot.

Önnek önkéntes alapon lehetősége lesz arra, hogy véleményt nyilvánítson nekünk a Qualtrics Ireland Ltd. szolgáltató partnerünk által biztosított felmérési eszközön keresztül. Véleményét névtelenül gyűjtjük és dolgozzuk fel.

A weboldalunkon található süti beállításokban további információkat találhat az egyes sütikről és az igénybe vett harmadik fél szolgáltatásairól.

Adatbiztonság 

Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a technológia jelenlegi fejlettségi szintjén nem garantálható az interneten továbbított adatok teljes védelme. Bizonyos körülmények között harmadik felek képesek lehetnek kijátszani a hálózati biztonságot, és beletekinteni a kommunikációba. Emiatt azt tartsa szem előtt, hogy az e-mailen keresztüli adattovábbítás alapvetően nem titkosított. 

Megtartási idő 

Az üzleti célból gyűjtött személyes adatokat addig tároljuk, amíg azok az üzleti kapcsolathoz szükségesek, majd azt követően megfelelő módon töröljük. Az üzleti cél legkésőbb akkor tekinthető okafogyottnak, amikor az üzleti viszonnyal összefüggésben előforduló esetleges követelések a vonatkozó rendelkezések értelmében hatályukat vesztik. Kétség esetén ez az időtartam a legutolsó üzleti tranzakciót követő 10 év. Ha személyes adatokat kapunk, de nem kerül sor vonatkozó üzleti tranzakcióra, ezeket az adatokat legkésőbb 3 év elteltével töröljük. Természetesen akkor is töröljük ezeket az adatokat, ha az adott üzleti cél már nem létezik és Ön visszavonja a hozzájárulását. 

A tájékoztatáshoz, a helyesbítéshez, a törléshez és a kifogáshozvaló jog 

Az Ön jogai 

Jogosult arra, hogy információt kapjon az általunk feldolgozott adatairól (GDPR 15. cikk). Jogosult továbbá az adatok helyesbítésére (GDPR 16. cikk), törlésére (GDPR 17. cikk) vagy a feldolgozásának korlátozására (GDPR 18. cikk), valamint azok továbbítására (GDPR 20. cikk). 

Arra is jogosult, hogy ne legyen tárgya a kizárólag automatikus feldolgozáson alapuló döntésnek, beleértve az olyan profilkészítést, amelynek jogi vagy azzal azonos értékű hatása van. Az adat tárgya jogainak és szabadságának, valamint a legitim érdekeinek védelme érdekében joga van a döntéssel szemben legalább véleményt mondani vagy tiltakozni. 

Ugyanakkor joga van bármikor panasszal élni az adatvédelmi hatóság felé. 

Tiltakozási jog a hozzájárulásával vagy az adatfeldolgozással szemben 

Ha hozzájárult az adatai feldolgozásához (GDPR 6. pont vagy GDPR 9. cikk a. pont), jogosult bármikor visszavonni azt. 

A visszavonásig végzett adatfeldolgozás törvényességére a visszavonás nincs hatással. 

Jog az adatgyűjtéssel szembeni, bizonyos esetekben alkalmazható tiltakozásra, valamint a direkt reklámozással szembeni kifogásra (GDPR 21. cikk) 

HA AZ ADATFELDOLGOZÁS ALAPJA A GDPR 6. CIKK 1. BEK. E. VAGY F. PONTJA, BÁRMIKOR JOGOSULT ARRA, HOGY AZ ADOTT HELYZETÉVEL ÖSSZEFÜGGŐ OKOK MIATT TILTAKOZZON A SZEMÉLYES ADATAINAK FELDOLGOZÁSA ELLEN. UGYANEZ VONATKOZIK AZ EZEKEN A RENDELKEZÉSEKEN ALAPULÓ PROFILKÉSZÍTÉSRE IS. A FELDOLGOZÁS VONATKOZÓ JOGI ALAPJA MEGTALÁLHATÓ EBBEN AZ ADATVÉDELMI NYILATKOZATBAN. A TILTAKOZÁSA ESETÉN NEM FOLYTATJUK A SZEMÉLYES ADATAI FELDOLGOZÁSÁT, KIVÉVE, HA IGAZOLNI TUDJUK, HOGY A FELDOLGOZÁS JOGI INDOKA FELÜLÍRJA AZ ÖN ÉRDEKEIT, JOGAIT ÉS SZABADSÁGÁT, ILLETVE HA A FELDOLGOZÁS CÉLJA A JOGI KÖVETELÉSEK ALÁTÁMASZTÁSA, ÉRVÉNYESÍTÉSE VAGY AZ AZOKKAL SZEMBENI VÉDEKEZÉS (TILTAKOZÁS A GDPR 21(1) CIKKELYE SZERINT). HA A SZEMÉLYES ADATAI FELDOLGOZÁSA DIREKT MARKETING CÉLJÁBÓL TÖRTÉNIK, BÁRMIKOR JOGOSULT TILTAKOZNI A SZEMÉLYES ADATAINAK ILYEN CÉLBÓL TÖRTÉNŐ FELDOLGOZÁSA ELLEN. UGYANEZ ÉRVÉNYES A PROFILKÉSZÍTÉSRE IS, AMENNYIBEN ARRA A DIREKT MARKETING CÉLJÁBÓL KERÜL SOR. TILTAKOZÁSA ESETÉN A SZEMÉLYES ADATAIT A TOVÁBBIAKBAN NEM HASZNÁLJUK FEL DIREKT MARKETING CÉLJÁRA (TILTAKOZÁS A GDPR .21. CIKKELY 2. BEK. ÉRTELMÉBEN). 

A hozzájárulás visszavonása 

Az adataival kapcsolatos hozzájárulását bármikor visszavonhatja írásban vagy elektronikusan. Ugyanez érvényes arra az esetre is, ha a személyes adatai feldolgozása a GDPR 6. cikkely 1. bek. f. pontja alapján történik. 

Visszavonás e-mailen: [email protected] 

Visszavonás postai úton: Vincellér Valentin, HARTING Magyarország Kft. 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95. 

Amennyiben visszavonja az adatai feldolgozására és tárolására vonatkozó hozzájárulását, nem áll módunkban bizonyos szolgáltatásokat biztosítani, mint például a versenyeken való részvételt. 

Ha visszavonja a hozzájárulását, a továbbiakban nem dolgozzuk fel a személyes adatait. Ez a rendelkezés nem érvényes arra az esetre, amikor igazolni tudjuk, hogy a feldolgozás olyan törvényi okok miatt szükséges, amelyek felülírják az érdekeit, a jogait és a szabadságát, illetve amennyiben a feldolgozás elengedhetetlen a jogi követelések vagy jogok alátámasztásához, gyakorlásához vagy a velük szembeni védekezéshez. 

Panasztestületek 

Joga van arra is, hogy bármikor panaszt nyújtson be az illetékes adatvédelmi felügyeleti szervhez. Ehhez forduljon a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.; telefon: +36-1+391-1400; fax: +36-1-391-1410; e-mail: [email protected], weboldal: www.naih.hu)

Az Adatvédelmi nyilatkozat érvényessége 

Fenntartjuk annak jogát, hogy ezt az Adatvédelmi nyilatkozatot időről időre módosítsuk. A nyilatkozat utolsó módosításának ideje 2022. szeptember.