Over HARTING

Op 1 september 1945 hebben Wilhelm en Marie Harting het bedrijf, "Wilhelm Harting Mechanical Workshops" genaamd, opgericht. In een kleine hal van ongeveer 100 m2 in een reparatiewerkplaats in Minden zijn ze begonnen met het produceren van apparaten voor de dagelijkse behoeften. Aanvankelijk waren deze producten voor het dagelijkse gebruik bestemd. Ze produceerden energiespaarlampen, gewilde kookplaten, elektrisch afscheidingsapparatuur, wafelijzers, elektrische aanstekers en strijkijzers. De omvang en het bereik van hun orders namen toe en het bedrijf groeide gestaag.

Een succesverhaal

Oprichter Wilhelm Harting had al snel door dat de opkomende Duitse industrie technische producten nodig had. Hun toegewijde werknemers en innovatieve ideeën hielpen hun bij het ontwikkelen van een connector die robuust, gemakkelijk te bedienen en toepasbaar voor diverse doeleinden zou zijn. Wilhelm Harting had al lang de noodzaak voor een dergelijk product erkend.

En spoedig daarna heeft de Han®-connector een overtuigend debuut op de markt gemaakt, die vervolgens een universeel erkende standaard werd. Deze bleef de backbone van de Technology Group gedurende al haar veranderingen.

Intussen is de HARTING Technology Group uitgegroeid tot een wereldspeler op het gebied van het leveren van connectiviteitsoplossingen voor de drie levenslijnen van de industriële technologie – data, signalen en energie – met wereldwijd 14 productielocaties en 43 verkoopbedrijven.

Het bedrijf maakt ook elektronische kassa's voor de detailhandel, elektromagnetische actuators voor de automobiel- en industriële standaardproductie, laadtechnologie en kabels voor elektrische voertuigen, hardware en software voor klanten, en toepassingen in de automatiserings-, robotica- en transportsectoren.

"Ik wil geen producten retour zien." Deze woorden van Wilhelm Harting maken het duidelijk dat er ook veel aandacht werd besteed aan een hoge kwaliteit, zoals tegenwoordig nog steeds het geval is.

Kom hier meer te weten over de geschiedenis van de HARTING Technology Group.

Drie generaties van ondernemerschap

Al sinds de oprichting leidt de familie Harting het bedrijf met grote passie voor detail. Na het overlijden van Wilhelm Harting in 1962 heeft Marie Harting de leiding van het bedrijf succesvol en vastberaden voortgezet. In 1967 en 1969 kwamen de twee zonen Dietmar en Jürgen Harting (overleden in 1973) bij het bedrijf en droegen samen met hun moeder de verantwoordelijkheid. In 1987 kwam Margrit Harting bij het familiebedrijf van haar man Dietmar Harting, die tegenwoordig algemeen partner is. Philip F. W. Harting en Maresa W. M. Harting-Hertz vertegenwoordigt momenteel de derde generatie in leidinggevende posities. Sinds oktober 2015 is Philip Harting de CEO van de HARTING Technology Group. Tot op heden nemen deze vier samen de beslissingen voor het bedrijf.

Van garage tot een bedrijf op wereldniveau

De achterliggende gedachte was de wens om het dagelijks leven van mensen gemakkelijker te maken. Innovatieve kracht, betrokkenheid en ondernemingsgeest zijn de ingrediënten geweest die voor de evolutie hebben gezorgd naar een succesvol bedrijf op wereldniveau. Wereldwijd zorgen ongeveer 6200 werknemers er dagelijks voor dat wij niet op onze lauweren rusten, maar ons concentreren op verdere innovaties en groeidoelen. Door deze werkwijze te volgen, worden wij door onze visie begeleid: