HARTING – op de topbijeenkomst in Westfalen, Duitsland

Hier voelen wij ons thuis!

Het hoofdkantoor van de HARTING Technology Group is gevestigd in Espelkamp, in de economisch sterke Duitse regio van Oost-Westfalen-Lippe.

Leer ons kennen en u zult merken dat "provinciaal" slechts een gevoel is. Het district Minden-Lübbecke, de thuishaven van de HARTING Technology Group met hun hoofdkantoor in Espelkamp en de dochterondernemingen in Minden en Rahden, is een internationale hightechlocatie die aantrekkelijke banen combineert met een overvloed aan cultuur, sport en natuur.

Wij voelen ons volledig thuis in deze "provinciale" landelijke omgeving. En wij beweren dit met passie en overtuiging. Omdat hier, op de toppen van de heuvels van de Wezer en het Wiehengebergte in Noordrijn-Westfalen, de lucht gezond is en de wegen kort. Er is veel ruimte om te wonen, van het leven te genieten en te ontspannen.

En wij voelen ons betrokken bij de regio, de mensen, onze medewerkers, sport, cultuur en de jonge generatie. In Minden is bijvoorbeeld het opvallende gebouw van HARTING Deutschland GmbH gebouwd, overeenkomstig de plannen van de Zwitserse architect Mario Botta, en daar wordt de handbalclub GWD Minden in de Duitse eredivisie ondersteund. Zo ook in Espelkamp. Als u wilt genieten van het beroemde Berliner Ensemble of het theater Hamburg Kammerspiele, hoeft u niet naar de Spree of Alster te gaan.

HARTING is de hoofdsponsor van de handbalclub GWD Minden in de Duitse eredivisie.

HARTING en het district van Minden-Lübbecke: hier vindt u een boeiende en dynamische symbiose van traditie en moderniteit, historische echter op de toekomst gerichte visies, respect voor beproefde technologie en nieuwsgierigheid naar innovatie. 

Hier volgen enkele indrukken van ons thuisland die u kunt bezoeken:

Vele wegen leiden naar Espelkamp: het district Minden-Lübbecke, in het noorden van Noordrijn-Westfalen met de locaties van HARTING in Espelkamp, Rahden en Minden, kunnen rechtstreeks vanuit alle richtingen via de snelwegen A 2 en A 30, de wegen 65, 239 en 482 A, en met de trein worden bereikt en bevinden zich op slechts één uur rijden van de vliegvelden van Hanover, Münster/Osnabrück en Paderborn/Lippstadt.
Het grootste openluchtmuseum in Duitsland: het LWL-Freilichtmuseum Detmold, slechts 90 minuten met de auto verwijderd van Espelkamp
De vijf Extersteine is een rotsformatie van zandstenen die tussen Horn en Detmold in het Teutoburgerwoud ligt.
Op de top van Porta Westfalica, de poort van Westfalen, staat het monument van keizer Willem I in de buurt van Minden.
Het museum van 2014: Marta Herford, bekend om hedendaagse kunst, maar ook bekend om de opvallende architectuur van Frank Gehry.
Espelkamp is kleurrijk!
De thuishaven van HARTING Yell:o Kidz tijdens de zomervakanties: Het jeugdcentrum Isy7 van Espelkamp.
Het waterwegkruispunt in Minden: van de Wezer naar het Mittellandkanaal en vice versa.
De kathedraal in het lagere gedeelte van de stad Minden.
De Westfaalse molenroute verbindt 43 gerestaureerde molens - een prachtige mogelijkheid voor een excursie.
Het Museumhof Rahden laat zien hoe het leven en werken in het landelijke Duitsland er uit ziet.
Het gemeentehuis in Espelkamp
De sportieve thuisbasis van de geregistreerde vereniging FC Preußen Espelkamp 1957: het sportpark Mittwald. Niet alleen FC, maar ook alle inwoners kunnen hier genieten van de uitstekende sportfaciliteiten - dankzij de betrokkenheid van de familie Harting.
Als u wilt genieten van het beroemde Berliner Ensemble of het theater Hamburg Kammerspiele, hoeft u niet naar de Spree of Alster te gaan. Dankzij HARTING geven bekende muziekgezelschappen en artistieke dirigenten regelmatig gastoptredens in het theater van Espelkamp.
Sacrale architectuur van recentere tijden: de protestantse Thomaskerk, opengesteld in 1963.
De afbuiging in de Wezer in het district Mill met prachtig zicht op het monument van keizer Willem I.

Interessante links

Nieuw theater van Espelkamp

Gemeente Espelkamp

 


Het district Mill van Minden-Lübbecke

 


FC Preussen Espelkamp 1957 e.V.

 


Evenementenkalender van de stad Minden

 


Evenementenkalender van de omgeving Lübbecke &