Onze maatschappelijke betrokkenheid

"Individueel zijn we slechts één druppel. Samen zijn we een oceaan."*

*Ryunosuke Satoro, 1892 – 1927

Veel dingen in het dagelijks leven lukken niet als we ze alleen doen. Het is geweldig als behulpzame buren of vrienden klaar staan om steun te bieden. Want als we samen optrekken, worden dingen gemakkelijker gedaan en leiden ze sneller tot succes. En kunnen helpen is ook een heerlijk gevoel. We zijn nodig - dat verrijkt niet alleen anderen maar ook onszelf.

Samen met vele anderen zijn we bij diverse projecten betrokken die waarde voor onszelf creëren en ons milieu. Dit bestrijkt een zeer spectrum en omvat partners, wetenschap en cultuur, plaatselijke kleuterscholen en rusthuizen. Krijg een idee van onze betrokkenheid! 

Wat telt zijn onze relaties 

In verenigingen en wetenschappelijke organisaties ontmoeten we gelijkgestemde mensen en bundelen we onze krachten. De uitwisseling van ideeën en discussies leidt tot een algemene positie, die zijn weg naar de maatschappij vindt in de vorm van richtlijnen voor een actie, politieke posities of zelfs standaarden. 

Werken binnen een organisatie betekent luisteren, elkaars meningen leren kennen en deze vormen. Door dit te doen ontmoet ik cliënten, marktdeelnemers en partners, die aan actuele onderwerpen werken alsmede aan economische en technische uitdagingen.

Norbert Gemmecke
Managing Director Global Business Unit HARTING Electric

Voor duurzame netwerkmobiliteit hebben we motivationele krachten nodig, zoals HARTING, om onze RailCampus OWL te bouwen.

Prof. Dr. Stefan Witte
Eerste Raad van Bestuur, RailCampus OWL

De rechtstreekse uitwisseling met andere bedrijven, helpt ons bewust te worden van bestaande wetenschappelijke vragen die een hoge praktische waarde voor ons hebben.

Prof. Nils Aschenbruck
Universiteit van Osnabrück, gedistribueerde systemen

Industry 4.0 is het recept voor succes gemaakt in Duitsland – dankzij toegewijde bedrijven zoals HARTING, die hieraan al vanaf het begin hebben gewerkt.

Prof. Dr. Antonio Krüger
CEO en wetenschappelijk directeur van het Duitse onderzoekscentrum voor kunstmatige intelligentie (DFKI)

Illinois is altijd een fantastische plek geweest voor productie en business. Ik ben trots om ons werk in actie te zien en bij te dragen aan de plaatselijke economie van Illinois.

Bruce Rauner
Vorige gouverneur van Illinois

Wij willen ook onze wortels versterken. Daarom bieden wij doelgerichte ondersteuning aan culturele, sportieve en familieactiviteiten, zowel regionaal als in het buitenland. Het zijn met name de vele kleine dingen die een ruimte creëren die de moeite waarde is om in te leven – een ruimte waaraan we graag meehelpen deze te vormen. 

Onze solidariteitsbelofte aan het plaatselijke Rode Kruis

HARTING in Italië

HARTING Italia heeft besloten de inzet te steunen van de vrijwilligers van het Rode Kruis in Milaan, die dagelijks medische hulp verlenen en de bevolking helpen bij reddingsactiviteiten.
Het laatste project waaraan we hebben bijgedragen is het CRI4KIDS-project: 50 gezinnen met kinderen (0-2 jaar) in moeilijke levensomstandigheden worden ondersteund met essentiële voeding en producten voor jonge kinderen.

Kom meer te weten (Alleen Italiaans)

Parasporten – Sport voor iedereen

HARTING in Polen

Wij zijn de hoofdsponsor van het eerste voetbalteam van Wroclaw AMP. Dit is een voetbalteam voor mensen met een handicap. Het initiatief is een andere stap in de richting van het afbreken van barrières, reageren op de behoeften van mensen met een handicap en verschillende levensstijlen met elkaar verbinden. 

KiTec – kinderen ontdekken technologie

HARTING in Duitsland

Binnen het bereik van KiTec, ondersteunen wij de basisscholen in Espelkamp en rijken we jaarlijkse de HARTING Researcher Prize uit aan het winnende team. Tijdens de competitie demonstreren groepen kinderen hun beste ideeën, vaardigheden, teamgeest en creatieve plezier.

 

Kom meer te weten

Samen een voorbeeld stellen

HARTING in de VS

Op de Chicago PEACE Week, staat PEACE voor "Partnership," "Education," "Arts," "Compassion," en "Enterprise." We doen met anderen mee aan dit liefdadigheidsevent om de positieve en aanhoudende verandering in de buurten van Chicago te ondersteunen, die sterk aan vernieuwing toe zijn.

Op de foto toont Stewart en Arnold Perry Tchiegne Wandji een nieuwsgierige, jonge tech-expert onze HARTING-technologieën. 

Top-league-handbal

HARTING in Duitsland

Wist u dat handbal de tweede grootste sport in Europa is? Voor onze jongens op de Duitse handbalbond of GWD Minden is het waarschijnlijk de grootste sport. Als jeugdsponsor van het handbal , ondersteunen wij de passie van onze jonge professionals. Naast het aanmoedigen van de teamspirit van onze handbalspelers, ondersteunen we ook vele andere regionale en landelijke sportactiviteiten. 

 

Kom meer te weten

Rolmodellen met hart en ziel 

Onze maatschappelijke betrokkenheid is diepgeworteld. De Harting-familie zelf is vanaf de start toegewijd aan de regionale en inter-regionale infrastructuur. Op deze manier creëren ze niet alleen voor werknemers van HARTING een thuis, maar ook voor vele andere mensen. En zij zijn rolmodellen. Voor onze plaatselijke dochtermaatschappijen over de hele wereld en voor de mensen binnen hun invloedssfeer en daar buiten. 

In april 1956 Wilhelm Harting en andere sportfans richtte de Espelkamp Tennis Club op , hielpen bij het bouwen van drie tennisbanen en stonden vijf jaar lang aan het hoofd van de club.
De Hartings ondersteunde de constructie van de Thomas Church in 1960. In 2002 doneerde Dietmar en Margrit Harting een bronzen sculptuur van St. Martin aan Espelkamp.
Het Nordwestdeutsche Philharmonie Orchester heeft een speciale plek in het hart van Margrit Harting. Van 1993 tot 1996 was zij voorzitster van de Raad van Bestuur van de Philharmonische Gesellschaft in Ostwestfalen-Lippe. Dit werd opgevolgd door haar termijn als voorzitster van de Philharmonische Gesellschaft van 1996 tot 2012.
De dreigende sluiting van het nieuwe theater van Espelkamp werd succesvol afgewend. In 2002, op initiatief van Margrit Harting, ging de raad en het bestuur van de stad van Espelkamp een publiek-privaat samenwerkingsverband aan met Margrit en Dietmar Harting, om dringend renovatiewerk uit te voeren.
Met de financiële ondersteuning van de HARTING Technology Group, het Albert-Pürsten-stadion in nieuwe glorie in 2014. Het is nu een sintelbaan en veldstadion, wat uniek is in onze regio van Mühlenkreis.
Dankzij Dietmar Harting heeft het sportpark van Mittwald (FC Preussen Espelkamp) sinds 2017 een gemoderniseerd clubhuis en twee extra sportvelden.
Een groot eerbetoon aan Margrit Harting: In januari 2018 werd ze ereburger van de Leibniz University Hannover door de directeur van de universiteit Prof. Volker Epping.
2020: De Harting-familie is een investeerder in "Medici - Het Medisch Centrum van Espelkamp, een centrum voor uitstekende medische en verzorgende diensten.

 


 

Get in touch
CSR Corporate Social Responsibility
Contactpersoon