Onze bedrijfscultuur

Wij zijn een familiebedrijf

"In essentie zijn het de banden met mensen die het leven waarde geven."*

*Wilhelm von Humboldt, 1767 – 1835

Iedere werknemer telt in ons familiebedrijf. Alleen samen kunnen we succes bereiken. Onverschrokken slaan we nieuwe wegen in en ontwikkelen we de technologieën voor de toekomst. We proberen dingen uit, maken fouten, leren hiervan en gaan verder met innoveren. Onze waarden geven ons de steun die we nodig hebben en vormen onze algemene cultuur.  

Het proberen en mislukken is in ieder geval een leerproces; het niet proberen is de constant pijnlijke gedachte van wat had kunnen zijn.

Chester I. Barnard, 1886 – 1961
Amerikaanse directeur en auteur van pionierwerk in managementtheorie

We hebben de vrijheid nodig om doortastend te zijn. HARTING creëert deze vrijheid en houdt daarbij rekening met de meest uiteenlopende levensstijlen. Onze waarden verbinden parttimehelden, powervrouwen en globetrotters. Omdat wij als internationaal bedrijf een kosmopolitische visie hebben. Het is afhankelijk van ieder individu. Deze houding maakt het ons mogelijk om met een glimlach naar het werk te gaan, de toekomst te vormen met plezier in ons werk en tevreden naar huis te gaan. 

Klik op "i" voor meer informatie

De drang om een marathon te lopen voor een goed doel

flag Romania

Onze werknemers in Roemenië spannen zich in voor een goed doel. De traditionele liefdadigheid heeft meer dan 10.000 euro opgehaald voor een skatepark voor kinderen. Dit is een sportieve prestatie! 

Creatief samen – digitale adventskalender

flag Germany

Onze collega's van HARTING Customised Solutions hebben samen een digitale adventskalender ontworpen. Naast veel plezier en creatieve inspanning, werden er donaties opgehaald. De opbrengst ging naar "hexenHAUS" – een organisatie die vrouwen ondersteunen uit de regio Minden-Lübbecke, die bescherming en hulp zoeken.

Stroop uw mouwen op voor een goed doel

flag Germany

Vitale bloedtransfusies zijn urgent nodig. Aan bloedleveringen is altijd een tekort. Daarom organiseren we regelmatig evenementen voor bloeddonaties, waar onze werknemers hun mouwen kunnen opstropen voor een goed doel. Iedere keer zijn we overweldigd door hun enthousiaste deelname. Bedankt voor uw hulp! 

HARTING maakt verbinding voor het leven

flag Germany

In Espelkamp organiseren we regelmatig excursies voor onze interne leerlingen. Voor onze vorige werknemers is dit altijd een prettige gelegenheid om bij te praten over het nieuws en herinneringen op te halen over de vroegere dagen.

Winterwellness wandelen

flag Great Britain

We zijn ook verbonden door algemene doelstellingen buiten het werk. Zo deden bijvoorbeeld werknemers van HARTING in Engeland mee aan een "Winter Wellness Walking Challenge" voor "Mind", een liefdadigheid voor de mentale gezondheid. Hun doel was om tezamen 15.750.000 stappen te maken over een periode van drie maanden. 

Plezier met vaardigheid

flag Germany

Een keer jaar nodig wij ons personeel uit en hun kinderen voor een traditionele familieactiviteit. Mensen zijn druk bezig met knippen, tekenen en plakken, terwijl er ook wordt genoten van een drankje en hapje. Iedere keer gaan de deelnemers naar huis met mooie herinneringen aan een succesvolle dag van handvaardigheden en nieuwe persoonlijke decoraties voor hun woning.

Speciale dagen

flag Switzerland

Of het nu om een koningstaart voor koningsdag gaat, appels van de regionale landbouwer of "blijf gezond" pakketten voor onze interne leerlingen: bij HARTING in Biel zijn er het hele jaar door coole promoties alsmede geschenken met Kerstmis en Pasen. Iedereen komt opnieuw samen tijdens de zomer- en kerstmisfestivals. "Wij willen dat onze werknemers zich comfortabel bij ons voelen. Daarom zijn tekenen van waardering en persoonlijk contact met onze werknemers zo belangrijk voor ons," zegt Susanne Giehl, Managing Director.

Wij bieden ondersteuning tijdens moeilijk situaties

flag Germany

Dit zijn vaak sociale en persoonlijke situaties die ons zowel fysiek als mentaal uitdagen. Met name als er sprake is van druk in het dagelijks leven: kinderverzorging, zorgen voor familieleden, stress of financiële zorgen. In moeilijke tijden en noodsituaties kunnen werknemers van HARTING anoniem hulp zoeken en gratis bij het counselingcentrum "PME Familieservice".

Samen vieren

Flag China

Op onze dochtermaatschappij in Zhuhai in China, komen onze werknemers iedere drie maanden bij elkaar om de verjaardag van al hun kinderen te vieren. Iedereen geniet van de lekkernijen en festiviteiten. "Wij willen deze tijd gebruiken om ideeën uit te wisselen en onze banden te versterken in ons team." zegt Amy Chen, HR & Admin Supervisor. 

Carrièrepaden

Intelligente relaties voor een succesvolle toekomst 

Organisatietalent, rekenwonder of uitvinder? Wij promoten de gevarieerde doelen en talenten van onze werknemers met interne en externe trainingen. Wij ondersteunen ook succesvol en op empathische wijze ongebruikelijke carrièrepaden. Ieder carrièrepad is anders – wij vinden het beste pad samen. De keuze is groot: inclusief instapniveauprogramma's, trainingen en verdere educatieve projecten en studieprogramma's. Omdat er niets is dat mensen meer motiveert dan de kans om zich te optimaliseren.  

Of het nu om een leerperiode gaat of een studie met een diploma, een handwerker of handelaar – wij verwelkomen alle beroepen en waarderen de krachten en ervaringen die deze beroepen met zich meebrengen. 

Emma Juffernbruch - Trainee in Market Research

Wij vormen de toekomst.

HARTING Amerika, VS

Wij bieden studenten in de VS een gereedschapskist en een handboek, geschikt voor hun beroep met ons "Intern ontwikkelingsprogramma". Bij praktische projecten met professionele mentoren zijn onze stagiaires in staat om vaardigheden te ontwikkelen die belangrijk zijn tijdens de start van hun carrière. Dit helpt bij de beantwoording van zeer basale vragen, zoals "Is dit beroep het juiste voor mij?" "Wij zijn regelmatig enthousiast over de passie waarmee deze studenten zich wijden aan hun projecten. Daarom bieden wij velen van hun de mogelijkheid hun carrière verder te ontplooien bij HARTING" zegt Nancy Lesnicki, Talent Acquisitie Specialist.

Teklit Kashay HARTING AG Biel, Switzerland

Welkom bij HARTING

HARTING Biel, Zwitserland

Er werken ongeveer 100 werknemers in onze fabriek in Zwitserland. Sinds 2018 hebben wij mensen in moeilijke leefomstandigheden de mogelijkheid geboden om te integreren in de primaire arbeidsmarkt. Het gaat daarbij om vluchtelingen, langdurige werklozen, mensen die lang ziek zijn of mensen met een handicap. Een stage is een manier om weer binnen te komen; dit wordt vaak gevolgd door een tijdelijke of permanente baan.

Rebecca Heitmann - System Engineer at HARTING Applied Technologies

Bachelor, Master, System Engineering

HARTING Applied Technologies, Duitsland

Vele verschillende paden leiden naar HARTING. Wij ondersteunen niet alleen speciale werk- en trainingsprogramma's, maar stimuleren ook carrièrepaden: met banen voor werkende studenten, de mogelijkheid om tijdens het werken een master te halen en projecten die klaarliggen om geïmplementeerd te worden. Natuurlijk kunt u ook alles tegelijkertijd doen! Rebekka Heitmann dacht dit ook. Maar meer hierover in de video. 

Werk- / gezondheidsmanagement

Veilige relaties voor een veilige toekomst

Er is niets belangrijker dan gezondheid. Veilige werkplekken die aan de huidige standaarden voldoen, een gezonde werkomgeving en de noodzakelijke veiligheidsapparatuur zijn allemaal "onmisbare zaken" voor ons. Onze productiewerkplekken en onze kantoorruimtes zijn allemaal uitgerust overeenkomstig de meest moderne en ergonomische standaarden.

De "actieve onderbreking" bij HARTING

Active breaks

Oefeningen houden ons fit en gezond. Onze uitgebreide sportprogramma's en diverse gezondheidscampagnes helpen ons fit te blijven. Wij bieden professionele ondersteuning in noodsituaties, zodat niet alleen uw lichaam maar ook uw ziel gezond blijft. Wij laten niemand alleen. En uit ervaring weten wij dat het leuker is om dingen samen te doen. 

Klinkt goed of niet soms? Word dan deel van onze HARTING-familie!


 


 

Get in touch
CSR Corporate Social Responsibility
Contactpersoon