SmartFactoryKL

Wat is de SmartFactoryKL?

Het begrip SmartFactoryKL  verwijst naar een netwerk van circa 50 partners uit de industrie en wetenschap die zijn gevestigd in het Duitse Onderzoekscentrum voor kunstmatige intelligentie in Kaiserslautern. Sinds de oprichting in 2005 is dit netwerk gewijd aan Industrie 4.0 en de Fabriek van de toekomst. Hun doel is als gelijken samen te werken aan onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten. De ontwikkeling en beschrijving van de visie van het onderzoeksgenootschap evenals de concrete industriële implementatie staan voor deze partners op de agenda. Dit netwerk brengt zijn competenties in zijn eigen Smart Factory onder de aandacht in de vorm van een testomgeving voor processen van de productie van de toekomst.

Een demonstratie- en onderzoeksplatform, onafhankelijk van de fabrikant: een Industrie 4.0-productiefaciliteit ontwikkeld door het partnerconsortium van SmartFactoryKL.

Welke bijdrage levert HARTING aan de SmartFactoryKL?

Sinds de eerste demonstratie van een productiefaciliteit in 2007, die werd geïnitieerd door SmartFactoryKL, heeft HARTING heeft een leidende rol vervuld. HARTING heeft een prominente assemblagemodule opgesteld die talloze eigen oplossingen bevat.

Dat werd ook ondersteund in de nieuwe Industrie 4.0-faciliteit van het onderzoeksgenootschap – het productiecentrum "Productie niveau 4". De HARTING Technologiegroep is verantwoordelijk voor een module op het niet-merkgebonden demonstratie- en onderzoeksplatform dat zal worden gebruikt voor het demonstreren van vooruitstrevende computeroplossingen.

HARTING precies in het midden: als één van de vooraanstaande leveranciers van industriële aansluittechnologie ter wereld, leveren wij belangrijke componenten aan de SmartFactoryKL-productiefaciliteit.
ProductionLevel4 strategie module-interface

De gebruikte connectiviteit biedt een geünificeerde interface voor toeleverings- en communicatie-infrastructuren.

Intelligente connectoren zijn met extra functies uitgerust, die een bijdrage leveren aan de algemene fabrieksveiligheid. Om gevaar te vermijden, verzekeren deze bijvoorbeeld dat ontgrendelen alleen mogelijk is, wanneer de faciliteit spanningsloos is.  

Intelligente Steckverbinder als Enabler einer modularen und flexiblen Produktion

Andreas Huhmann, strategieconsultant voor Connectivity + Netwerken bij HARTING, is sinds 2011 actief lid van het SmartFactoryKL-bestuur.

Welk onderwerp staat momenteel centraal bij de SmartFactoryKL?

Momenteel richt het partnerconsortium zijn huidige gesprekken en onderzoek op het "Productie niveau 4"-productiecentrum.

De primaire uitdaging is het verbeteren van de fabrieksautomatisering met betrekking tot de productieaspecten Flexibiliteit, Efficiency en Beschikbaarheid. De nieuwe demonstratie wordt tot 2025 doorontwikkeld, zodat we dan onze zelfverklaarde visie kunnen implementeren.

Der erste Production Level 4 Demonstrator der Welt